به گزارش دیار آذربایجان از تبریز ، محمد باقر حسینی با بیان اینکه تغذیه یک نوزاد زمانی کامل است که از دو بخش وریدی و خوراکی تامین شود، اظهار کرد: نقش شیر مادر در تغذیه کامل نوزاد بسیار حائز اهمیت بوده و ما همواره سعی داریم در بخش مراقبت‌های ویژه‌، شیر مادر را برای نوزاد فراهم کنیم؛ بخش مراقبت ویژه نوزادان باید شرایطی را برای مادران ایجاد کند تا بتوانند شیر خود را دوشیده و نوزاد را تغذیه کنند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: اگر فردی دارای شیر کم و یا نوزاد چند قلو باشد، بانک شیر مادران تامین شیر و تغذیه نوزاد را برعهده می گیرد و شیر مادرانی که به این مرکز اهدا شده، به طور پاستوریزه و بهداشتی در اختیار نوزادان قرار می‌گیرد.

وی افزود: زمانی که نوزادی متولد می‌شود در روزهای نخست تولد، تغذیه وریدی را به صورت تی پی ان دریافت کرده و در کنار آن تغذیه با مقدار کم شیر مادر تامین می‌شود و پس از طی مدتی شیر مادر افزایش می‌یابد.

حسینی با اشاره به اینکه مادرانی که با کمبود شیر مواجه هستند، می توانند نیاز نوزاد به شیر را از بانک شیر تامین کنند، افزود: با مراجعه ی مادران به شیر بانک، تغذیه نوزاد به طور کامل تامین می‌شود.

وی بیان کرد: وزارت بهداشت به اهمیت وجود بانک شیر در بیمارستان ها پی برده و در حال گسترش بانک شیر مادر در کشور است.

حسینی ادامه داد: از تیرماه سال گذشته، بانک شیر مادران در تبریز فعال شده و با همکاری معاونت بهداشت و مادران اهدا کننده‌ی شیر، روزانه حدود چهار لیتر شیر مادر در بانک شیر به صورت پاستوریزه توزیع می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به راه‌اندازی شیر بانک در تبریز، میزان مرگ و میر نوزادان و بیماری‌ها‌ی عفونتی و مشکلات گوارشی نوزادان کاهش چشم گیری یافته است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
balatarin cloob Donbaler viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious