شهریار تبریز/مهراب محرابینیا : مونیخ که قطب شرکتهای فناوری پیشرفته و سرمایهگذاری خطرپذیر، دانشگاههای بزرگ و استارتاپها در حوزه هوش مصنوعی است در حال شکلدهی آینده شهرهای هوشمند در اروپا است.
استراتژی این شهر هم جاهطلبانه و هم عملی است بهطوریکه آیندهنگری شهری و مشارکت شهروندان را با فناوری ادغام میکند تا راهحلهای دیجیتال، انرژی پاک، کاهش تغییرات اقلیمی و یک دگرگونی در تحرک و جابهجایی شهری را ارائه دهد.
در رتبهبندی شهرهای هوشمند آلمان، مونیخ همواره در صدر قرار دارد. انجمن شهر هوشمند Haselhorst Associates مونیخ را بهعنوان شهر هوشمند پیشرو در کشور معرفی کرد، درحالیکه شاخص شهر هوشمند بیتکام نیز مونیخ را از نظر زیرساختهای دیجیتال در رتبه اول قرار داد. در واقع، مونیخ به یک نیروگاه فناوری شهری آلمان تبدیل شده است.
فناوری شهر هوشمند: دیجیتالیسازی مونیخ
استراتژی مونیخ قصد دارد با بهکارگیری راهکارهای شهر هوشمند برای برآوردن نیازهای یک جامعه شهری در حال تکامل و اطمینان از یک تجربه دیجیتالی فراگیر به یک شهر پایدار و آماده برای آینده تبدیل شود. این شهر دیجیتالیسازی خود را با اصول استراتژیک حفاظت از دادهها، شفافیت، تجربه کاربری و حاکمیت دیجیتالی همسو میکند.
هوش مصنوعی: مزیت دیجیتالی مونیخ
اهداف هوش مصنوعی مونیخ برای تبدیل مونیخ به شهری سریعتر، هوشمندتر و کارآمدتر بدون ازدستدادن حس انسانی بهخوبی تعریف شدهاند: برنامهریزان شهری از هوش مصنوعی برای بهبود خدمات عمومی، کاهش زمان و حفاظت از محیطزیست بهره میبرند. مرکز هوش مصنوعی شهر، یک تیم داخلی است که به بخشهای مختلف شهرداری کمک میکند تا با توسعه نمونههای اولیه برای تحلیل محیطی، تشخیص تصویر و تحلیل احساسات، هوش مصنوعی را در مشکلات دنیای واقعی به کار گیرند. این امر این امکان را به تحلیلگران میدهد تا آلودگی را ردیابی کرده، جریان ترافیک را بهبود بخشند و افکار عمومی را ارزیابی کنند.
پروژه شهر هوشمند M-ZONE هوش مصنوعی را یک گام فراتر میبرد. با استفاده از هوش مصنوعی مبتنی بر بلاکچین، این پروژه پارکینگها را در زمان واقعی بهینهسازی میکند، ازدحام و انتشارات کربنی را کاهش میدهد. ماشینهای کمتری در حال تردد هستند و این به معنای واقعی منجر به برخورداری از هوای پاکتر و ترافیک کمتر میشود.
مونیخ اخیراً برنامههایی را برای گسترش استراتژی دیجیتالیسازی شهر برای بکار بردن فناوریهای هوش مصنوعی، مانند یک سیستم جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، یک ابزار رسانه برای کتابخانهها، پیشبینی مبتنی بر هوش مصنوعی و یک سیستم پاسخ عمومی برای بهبود مشارکت شهروندان اعلام کرد. دکتر لورا دورنهایم، مسئول فناوری اطلاعات مونیخ در این زمینه گفت: “اقدامات اتخاذ شده بر تعهد مونیخ نهتنها به مدرنسازی فرایندهای اداری از طریق استفاده از هوش مصنوعی کمک میکند؛ بلکه به بهبود کیفیت زندگی ساکنان مونیخ میانجامد”.
در بخش خصوصی، هوش مصنوعی به رونق استارتاپهای محلی کمک کرده است. مونیخ مرکز دهها استارتاپ هوش مصنوعی در آلمان است. ابتکار AI+MUNICH که توسط دولت ملی حمایت میشود، به استارتاپها کمک میکند تا مدلهای کسبوکار خود را با ارتباطدادن آنها با دانشگاهها، سرمایهگذاران تأثیرگذار و شرکای شرکتی مقیاسبندی کنند.
زیرساخت دیجیتال و اتصال مشارکتی
مونیخ با گسترش شبکه فیبر نوری خود، تلاش میکند تا اطمینان حاصل کند که اینترنت پرسرعت در دسترس همه ساکنان، دانشجویان، مشاغل محلی و دفاتر شهرداری است. این ابتکار با قراردادن مونیخ در میان شهرهای برتر کشور از نظر پوشش فیبر با همکاری شرکت خدمات شهری و یک شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنت پرسرعت اجرا میشود. علاوه بر این، شرکت مخابراتی آلمانی (دویچه تلکوم) برنامههایی را برای بهبود بیشتر زیرساخت دیجیتال شهر با اتصال خانهها و مشاغل در مرکز شهر اعلام کرد.
دوقلوهای دیجیتال برای برنامهریزان شهری
مونیخ در خط مقدم فناوری دوقلوی دیجیتال قرار دارد و از مدلهای مجازی برای آزمایش سناریوهای برنامهریزی شهری استفاده میکند. این مدلها پیشبینیها را در مورد چگونگی تأثیر توسعه شهری جدید بر آبوهوا، کیفیت هوا، ترافیک و تنوع زیستی تسهیل میکنند و برنامهریزی شهری را دقیقتر و پاسخگوتر میکنند. شبیهسازیهای دوقلوی دیجیتال در حال حاضر در حال شکلدهی به انتقال سبز و سازگاری با تغییر اقلیم در مونیخ هستند.
آنچه مونیخ را متمایز میکند، رویکرد داخلی این شهر است. برخلاف شهرهایی که به ارائهدهندگان خارجی متکی هستند، سرویس دادههای جغرافیایی مونیخ کل فرایند از جمعآوری دادهها تا شبیهسازی و پیادهسازی را مدیریت میکند. بطوریکه این ابزار این امکان را در اختیار شهر قرار میدهد تا کنترل کاملی بر مدلسازی شهری خود داشته و از دقت و بهروزرسانیهای بهموقع و آنی اطمینان حاصل کند.
اما دوقلوهای دیجیتال فقط برای کارشناسان دیجیتال نیستند، بلکه ابزاری برای شهروندان نیز هستند. ساکنان میتوانند پیشنمایش طرحهای پروژه شهری را ببینند و از طریق پلتفرمهای تعاملی بازخورد ارائه دهند که این امر به ایجاد اعتماد و اطمینان از همسویی تحولات جدید با نیازهای جامعه کمک میکند.
شهر سبز آینده
مونیخ در مسیری حرکت میکند تا به یکی از اولین شهرهای بزرگ اروپا تبدیل شود که به طور کامل با انرژیهای تجدیدپذیر تغذیه میشود. شرکت خدمات شهری مونیخ مدیریت این مأموریت را بر عهده دارد و در مجموعهای از نیروگاههای بادی دریایی، نیروگاههای برقآبی و پارکهای خورشیدی بزرگ سرمایهگذاری میکند. این شرکت در حال افزایش سرمایهگذاری در انرژی زمین گرمایی است و از گرمای زیرزمینی منطقه برای تأمین گرمایش پایدار خانهها و مشاغل استفاده میکند. این شهر متعهد شده است که سوختهای فسیلی را در گرمایش منطقهای حذف کند و زغالسنگ و گاز را با گرمای زمین گرمایی و بازیابی حرارت هدررفته جایگزین کرده و تا سال ۲۰۴۰ یک شبکه گرمایشی اقلیم خنثی را راه اندا کند.
برای مقابله با آبوهوای گرمتر، غیرقابلپیشبینیتر و رویدادهای شدید آبوهوایی، پروژه شهر سبز آینده مونیخ در حال آزمایش راههایی برای خنککردن مناطق شهری، کاهش سیل و حفاظت از تنوع زیستی است. برنامهریزان شهری در حال مدلسازی این هستند که چگونه پارکها، بامهای سبز و جنگلهای شهری میتوانند دما را در محلههای متراکم کاهش دهند.
کریستین کئولر، رئیس بخش حفاظت از آبوهوا و محیطزیست مونیخ در این باره گفت: شبیهسازیهای مدلهای آبوهوایی با دوقلوی دیجیتال مونیخ اثر خنککننده در جوامع را نشان میدهد. این امر امکان توسعه راهحلهای مناسبتری را فراهم میکند. مونیخ قصد دارد با کاهش انتشارات کربنی، ایجاد تابآوری و سبزتر کردن شهر برای همه، با تغییرات آبوهوایی در همه جبههها مقابله کند.
تغییر و تحول در جابهجایی و تحرک
مونیخ با درک نیاز به تغییر در جابهجایی شهری، در حال تعریف مجدد معنای بهرهوری در حملونقل است. “دیگر فقط مسئله تعداد بیشتر خودرو در شبکه جادهای نیست. بلکه، تمرکز بر این است که تاحدامکان امکان جابهجایی را برای همه، صرفنظر از دسترسی شخصی آنها به خودرو فراهم شود”.
کاهش وابستگی به خودرو یکی از بزرگترین چالشهای پیشروی شهرهای هوشمند است و مونیخ در حال مقابله مستقیم با آن است. این شهر درحالتوسعه مفاهیم تحرک و جابهجایی است که زندگی بدون خودروی شخصی را نهتنها ممکن، بلکه عملی میکند. هدف اصلی جاهطلبانه و درعینحال روشن است: اطمینان حاصل کردن از اینکه حداقل ۸۰ درصد از سفرهای شهری از وسایل نقلیه بدون آلایندگی، حملونقل عمومی، پیادهروی یا دوچرخهسواری تشکیل شده است و شهری پاکتر و فراگیرتر برای همه ایجاد میکند.
استراتژی تحرک و جابهجایی ۲۰۳۵ شهر قصد دارد با اولویتدادن به پایداری، ایمنی و نوآوری، حملونقل را متحول کند. اهداف کلیدی این طرح شامل افزایش سهم حملونقل عمومی، اطمینان از دسترسی برابر به جابهجایی مشترک و اتخاذ اصل “چشمانداز صفر” (تلفات صفر) برای کاهش تلفات ناشی از تصادفات جادهای است.
برای نیل به این راهبرد، مشارکتها برای رویکرد مونیخ مهم و محوری هستند. یکی از موارد برجسته دراینرابطه همکاری آن با یک انکوباتور استارتاپی پیشرو در Munich Urban Colab است که به نوآوریهای پیشگامانه در تحرک و جابهجایی شهری پایدار کمک میکند.
ابتکارات تحرک و جابهجایی هوشمند مونیخ عبارتاند از:
· خوشه: MCube مرکزی برای نوآوریهای حملونقل آینده، مقابله با چالشهای اجتماعی با تمرکز بر کارایی، استفاده فضایی و کیفیت هوا
· برقیسازی: برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی تا سال ۲۰۳۵ با هدف حملونقل عمومی بدون آلایندگی
· قطارهای مدرن: S-Bahn معرفی قطارهای پیشرفته برای بهبود راحتی مسافران و اثربخشی عملیاتی
منبع:
https://www.beesmart.city/en/smart-city-blog/smart-munich-a-beacon-of-innovation-in-bavaria
دیدگاهتان را بنویسید