جعفر زاده اظهار کرد: پایگاههای نوآوری جهش تولید با هدف انتقال یافتههای تحقیقاتی در سال زراعی جدید و در راستای تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم در شهرستانهای مراغه، اهر و کلیبر ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: همچنین به منظور ترویج ارقام معرفی شده این موسسه به کشاورزان در مناطق مختلف استان ۵ مزرعه مشارکتی در شهرستانهای مراغه، اهر، میانه، هشترود و چارایماق اجرا شده است.
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: این مزارع با همکاری مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها از طریق بکارگیری بستههای دانشبنیان در راستای بالفعل سازی پتانسیل عملکرد محصولات زراعی دیم استان برنامهریزی و انجام شده است.
جعفرزاده تاکید کرد: بررسی عملکرد ارقام و لاینهای در دست معرفی موسسه و افزایش ضریب نفوذ ارقام و اعمال مسائل به زراعی با مشارکت بهرهبرداران از مهمترین دلایل اجرای پایگاهها و مزارع الگویی بوده است.
وی افزود: در این پایگاهها دستورالعملهای فنی موسسه با همکاری محققین، کارشناسان و بهرهبرداران بخش اجرا شده است.
وی گفت: هدفگذاری این طرحها انتقال فناوریهای جدید در راستای محصولات زراعی جایگزین (نخود، عدس، گلرنگ، کاملینا، گیاهان علوفهای) بهمنظور کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری از نهادهها و بارش سبز در راستای الگوی کشت در دیمزارها متمرکز است.
دیدگاهتان را بنویسید