×
×

تولد دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه

  • کد نوشته: 4479
  • اردیبهشت ۳, ۱۴۰۳
  • 32 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: به فاصله یک هفته دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.
    تولد دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه

    مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: به فاصله یک هفته از تولد نخستین گوساله در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان ارومیه دومین گوساله گوزن زرد ایرانی نیز در سال ۱۴۰۳  در پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.

    سعید شهند ادامه داد: در راستای اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض، ۶ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۱ از پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری به پارک ملی دریاچه ارومیه و مرکز تکثیر و احیای این گونه در رشکان با ترکیب جنسی چهار ماده و ۲ نر منتقل شده و با تولد سه راس در سال ۱۴۰۲ و ۲ گوساله گوزن در سال جاری تعداد این گونه ارزشمند حیات وحش در این سایت تا به امروز به ۱۳ راس افزایش پیدا کرده است.

    وی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی برای زیست و زادآوری این گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد، اضافه کرد: دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اداره کل و پارک ملی دریاچه ارومیه به صورت شبانه روزی وضعیت این گونه در معرض خطر انقراض، به خصوص گوساله‌های تازه متولد شده را مورد پایش و کنترل قرار می‌دهند و امید‌ها برای نجات این گونه ارزشمند در پارک ملی دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر می‌شود.

    وی اظهار کرد: با این اقدامات تاثیرگذار امید‌ها برای خارج شدن گوزن زرد ایرانی از لیست قرمز گونه های جانوری در حال انقراض(در حال انقراض) وجود دارد و با توجه به افزایش تعداد گونه‌ها از طریق انتقال از سایر سایت‌ها خطر مشکل ژنتیکی (چاله ژنتیکی) این گونه هم برطرف شده است.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بیان کرد: گوزن زرد ایرانی گونه شاخص پارک ملی دریاچه ارومیه بوده و در مرکز تکثیر در اسارت رشکان در حال تکثیر است، اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۳ در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه و هفته پایانی فروردین ماه متولد شد.

    شهند ادامه داد: آذربایجان غربی از مهمترین استان‌های محیط زیستی کشور است و ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی در قالب ۱۱منطقه تحت مدیریت تحت حفاظت و مدیریت این اداره کل قرار دارد.

    وی افزود: این اراضی با حضور ۱۵۰ نیرو و ۲۰ پاسگاه محیط بانی شبانه روزی پایش و حفاظت می‌شوند؛ ۱۵.۱ درصد مساحت استان تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی است.

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *