×
×

اختصاص ۱۱۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان شرقی به کشت نباتات علوفه‌ای اصلاح شده

  • کد نوشته: 5902
  • خرداد ۲۳, ۱۴۰۳
  • 34 بازدید
  • ۰
  • کارگاه آموزشی یک روزه الگوی کشت نباتات علوفه‌ای و بهره‌وری آب و خاک در محل مجتمع شهید کسایی سازمان جهاد کشاورزی استان در تبریز برگزار شد.
    اختصاص ۱۱۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان شرقی به کشت نباتات علوفه‌ای اصلاح شده

    فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در این کارگاه در خصوص سیاست‌های معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خصوص نباتات علوفه‌ای و افزایش بهره‌وری در مزارع آبی و دیم و همچنین کشت محصولات علوفه‌ای کم آببر و زودرس و جایگزینی آنها با محصولات علوفه‌ای دیررس و پر آببر مطالبی عنوان کرده و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی جهت سازگاری با کم آبی به جای محصولات با نیاز آبی بالا مانند یونجه و ذرت علوفه‌ای و… بایستی از محصولاتی مانند ماشک، خللر، اسپرس، تریتیکاله و سورگوم با استفاده از ارقام اصلاح شده استفاده شود.

    مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی هم از موفقیت‌های چشمگیر افزایش سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای کم آبر و عملکرد محصولات نباتات علوفه‌ای استان بالغ بر ۱۵ درصد نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: امسال بالغ بر ۴۰ هزار هکتار از مزارع دیم استان و ۷۵ هزار هکتار از مزارع آبی استان به کشت نباتات علوفه‌ای با غالبیت ارقام اصلاح شده اختصاص یافته است که در نتیجه این اقدامات تولیدی بالغ بر ۱۴۰۰ تن علوفه برآورد می‌شود.

    جلال رحیم‌زاده افزود: انتظار می‌رود در سال آتی با تلاش همکاران و حمایت طرح جهش تولید در دیمزار‌ها شاهد افزایش سطح و عملکرد رضایت بخش باشیم.

    نجفی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهید صفاری نیز در خصوص تجربیات و اقدامات انجام شده در زمینه به زراعی انواع نباتات علوفه‌ای در جهت ارتقای کمی و کیفی محصولات در راستای اصلاح الگوی کشت مطالبی عنوان کرد.

     فرهاد آهک پز کرکچی محقق نباتات علوفه‌ای موسسه تحقیقات دیم کشور نیز در این کارگاه از افزایش چشمگیر تولید بذر اصلاح شده نباتات علوفه‌ای به واسطه تحقیقات خبر داد و حسن منیری فر محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز در خصوص راهکار‌های توسعه نباتات علوفه‌ای و آسیب شناسی و نحوه مقابله با عوامل محدود کننده توضیح داد.

    برچسب ها

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *