رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در همایش سالگرد تاسیس شورای حل اختلاف با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف به عنوان نهاد سازش و اصلاح ذات البین بر پایه و باورهای دینی و تاریخ و تمدن دیرینه مصالحه کشور تشکیل یافته اند افزود: سازش یک فن و هنر است، هنری که میبایست با استفاده از آن طرفین را به تفاهم، توافق و مصالحه سوق داد و اختلاف را ریشهای حل کرد.
ناصر عتباتی با اشاره به تشکیل دادگاههای صلح در تمامی حوزه های قضایی استان تاکید کرد: با تشکیل دادگاههای صلح شعب شورای حل اختلاف به دو دسته تخصصی و عمومی تقسیم بندی شدند که شعب تخصصی در معیت دادگاههای صلح در امر سازش تلاش خواهند نمود و میبایست ظرفیتها را شناخت و تقویت نمود.
مقام ارشد قضایی استان با اشاره به سازش ۳۶ فقره پرونده قتل عمد در سال جاری تاکنون و سازش ۴۲ درصدی پروندههای ارجاعی به شعب شورای حل اختلاف در شش ماهه اول سال گفت: این میزان مصالحه نشانگر ظرفیت و توانمندی سازش در استان است که میبایست به سمت توسعه حل اختلاف حرکت کرد.
معاون قضایی و معاون مرکز حل اختلاف استان نیز در این همایش گزارشی از اقدامات این نهاد در شش ماهه اول سال جاری ارائه کرد و گفت: امسال ۴۲ درصد از پروندههای وارده به سازش ختم شده اند که ۱۸ درصد آنها مربوط به دعاوی خانوادگی میباشند.
اکبر اسدی افزود: در استان ۴۱۴ نفر از روحانیون، ریش سفیدان، متنفذین و بزرگان قبایل و طوایف در ۱۵۲ هیأت صلحی ساماندهی شدند و با کمک این هیأتها در شش ماهه اول سال ۲۱ هزار اختلاف منجر به سازش گردیده و از تشکیل پرونده برای دستگاه قضایی پیشگیری شده است.
ماموستا مامد کشی نژاد امام جمعه اهل سنت ارومیه و داریاووش عزیزیان کشیش کلیسای شرق آشور از دیگر سخنرانان این همایش بودند که به اهمیت جایگاه صلح و سازش و ارزش کار اعضای شورای حل اختلاف در تبیین فرهنگ صلح و سازش و قلع ماده نزاع به معنای واقعی پرداختند.
در پایان این همایش از اعضای برتر در حوزه صلح و سازش شوراهای حل اختلاف توسط دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان تجلیل به عمل آمد.
دیدگاهتان را بنویسید